نام علمی : Spinacia Oleracea

اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است . پلاگر یک نوع بیماری است که به علت کمبود ویتامین B3 در بدن تولید می شود و نشانه های آن ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است . ضمنا در اسفناج مقدار زیادی آهن ، ید ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک وجود دارد . 

خواص دارویی : 

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد و تر است و برخی عقیده دارند که متعادل است یعنی نه سرد و نه گرم است. 

  1. برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3 ، C و آهن و پتاسیم می باشد.
  2. بدن را قلیایی می کند.
  3. خنک کننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.
  4. ورم روده کوچک را رفع می کند.
  5. برای ورم ریه مفید است. 
  6. ملین است و یبوست را برطرف می کند.
  7. برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است. 
  8. اسفناج بدلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن میشود. 
  9. خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است.
  10. برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.
  11. خوردن اسفناج از برخی سرطان ها جلوگیری می کند مخصوصا در افرادی که در مصرف الکل و سیگار دست دارند.
  12. اسفناج کلسترول خون را پایین می آورد.
  13. بهترین دارو برای کسانیکه مبتلا به کم خونی هستند.
  14. اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز می کند.
  15. ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد.
مضرات : 

اسفناج بعلت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ های کلیه و مثانه مناسب نیست ضمنا آنهاییکه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم میل نمایند. بیماران کبدی که دچار ضعف و نارسائی کبد هستند بهتر است در مصرف اسفناج خودداری نمایند، چون ممکن است به علت وجود آهن و گوگرد در اسفناج ، چهره آنها دچار کک و مک گردد.