نام علمی : Spinacia Oleracea
اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است . پلاگر یک نوع بیماری است که به علت کمبود ویتامین B3 در بدن تولید می شود و نشانه های آن ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است . ضمنا در اسفناج مقدار زیادی آهن ، ید ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک وجود دارد .
خواص دارویی :
برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد و تر است و برخی عقیده دارند که متعادل است یعنی نه سرد و نه گرم است.
- برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3 ، C و آهن و پتاسیم می باشد.
- بدن را قلیایی می کند.
- خنک کننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.
- ورم روده کوچک را رفع می کند.
- برای ورم ریه مفید است.
- ملین است و یبوست را برطرف می کند.
- برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است.
- اسفناج بدلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن میشود.
- خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است.
- برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.
- خوردن اسفناج از برخی سرطان ها جلوگیری می کند مخصوصا در افرادی که در مصرف الکل و سیگار دست دارند.
- اسفناج کلسترول خون را پایین می آورد.
- بهترین دارو برای کسانیکه مبتلا به کم خونی هستند.
- اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز می کند.
- ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد.
اسفناج بعلت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ های کلیه و مثانه مناسب نیست ضمنا آنهاییکه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم میل نمایند. بیماران کبدی که دچار ضعف و نارسائی کبد هستند بهتر است در مصرف اسفناج خودداری نمایند، چون ممکن است به علت وجود آهن و گوگرد در اسفناج ، چهره آنها دچار کک و مک گردد.