نام علمی : Ficus Carica
قسمت هایی که از این گیاه به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد شیرابه درخت ، برگ درخت و میوه آن است. انجیر میوه ای مغذی و خوش طعمی است دارای مواد قندی، مواد ازته، چربی، مواد معدنی، آمینواسید، آنزیم های مختلف و کاروتن می باشد در برگ های آن حدود 6% مواد تلخی مانند فیکوسین و برگاپتین وجود دارد.
شیره سفیدی که با شکستن شاخه های درخت انجیر و یا از میوه نارس آن خارج می شود بسیار سمی است و اگر بر روی پوست زده شود سلول ها را از بین برده و می کشد. برگ های انجیر دارای گلیکوسایداروتین می باشد.
- انجیر تعرق بدن را زیاد می کند.
- ادرارآور است.
- حرارت بدن را کاهش می دهد.
- چاق کننده است.
- یبوست را برطرف می کند.
- دستگاه هاضمه را تقویت می کند.
- برای درمان سء هاضمه مفید است.
- خوردن انجیر باعث افزایش نیروی جنسی می شود.
- انجیر تقویت کننده کبد است.
- انجیر ضد سرطان است.
ارزش غذایی
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) | |
---|---|
انرژی | ۱٬۰۴۱ کیلوژول (۲۴۹ کیلوکالری) |
کربوهیدراتها | ۶۳٫۸۷ g |
قندها | ۴۷٫۹۲ g |
فیبر | ۹٫۸ g |
چربی | ۰٫۹۳ g |
پروتئین | ۳٫۳ g |
تیامین (ویتامین ب۱) | ۰٫۰۸۵ میلیگرم (۷٪) |
ریبوفلاوین (ویتامین ب۲) | ۰٫۰۸۲ میلیگرم (۵٪) |
نیاسین (ویتامین ب۳) | ۰٫۶۱۹ میلیگرم (۴٪) |
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) | ۰٫۴۳۴ میلیگرم (۹٪) |
ویتامین ب۶ | ۰٫۱۰۶ میلیگرم (۸٪) |
اسید فولیک (ویتامین ب۹) | ۹ میکروگرم (۲٪) |
ویتامین C | ۱٫۲ میلیگرم (۲٪) |
ویتامین K | ۱۵٫۶ میکروگرم (۱۵٪) |
کلسیم | ۱۶۲ میلیگرم (۱۶٪) |
آهن | ۲٫۰۳ میلیگرم (۱۶٪) |
منیزیم | ۶۸ میلیگرم (۱۸٪) |
منگنز | ۰٫۵۱ میلیگرم (۲۶٪) |
فسفر | ۶۷ میلیگرم (۱۰٪) |
پتاسیم | ۶۸۰ میلیگرم (۱۴٪) |
سدیم | ۱۰ میلیگرم (۰٪) |
روی | ۰٫۵۵ میلیگرم (۶٪) |