نام علمی : Ficus Carica 

قسمت هایی که از این گیاه به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد شیرابه درخت ، برگ درخت و میوه آن است. انجیر میوه ای مغذی و خوش طعمی است دارای مواد قندی، مواد ازته، چربی، مواد معدنی، آمینواسید، آنزیم های مختلف و کاروتن می باشد در برگ های آن حدود 6% مواد تلخی مانند فیکوسین و برگاپتین وجود دارد.

شیره سفیدی که با شکستن شاخه های درخت انجیر و یا از میوه نارس آن خارج می شود بسیار سمی است و اگر بر روی پوست زده شود سلول ها را از بین برده و می کشد. برگ های انجیر دارای گلیکوسایداروتین می باشد.

  1. انجیر تعرق بدن را زیاد می کند.
  2. ادرارآور است.
  3. حرارت بدن را کاهش می دهد.
  4. چاق کننده است.
  5. یبوست را برطرف می کند.
  6. دستگاه هاضمه را تقویت می کند.
  7. برای درمان سء هاضمه مفید است.
  8. خوردن انجیر باعث افزایش نیروی جنسی می شود.
  9. انجیر تقویت کننده کبد است.
  10. انجیر ضد سرطان است.
ارزش غذایی

مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۱٬۰۴۱ کیلوژول (۲۴۹ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ۶۳٫۸۷ g
قندها ۴۷٫۹۲ g
فیبر ۹٫۸ g
چربی ۰٫۹۳ g
پروتئین ۳٫۳ g
تیامین (ویتامین ب۱) ۰٫۰۸۵ میلی‌گرم (۷٪)
ریبوفلاوین (ویتامین ب۲) ۰٫۰۸۲ میلی‌گرم (۵٪)
نیاسین (ویتامین ب۳) ۰٫۶۱۹ میلی‌گرم (۴٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۰٫۴۳۴ میلی‌گرم (۹٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۱۰۶ میلی‌گرم (۸٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۹ میکروگرم (۲٪)
ویتامین C ۱٫۲ میلی‌گرم (۲٪)
ویتامین K ۱۵٫۶ میکروگرم (۱۵٪)
کلسیم ۱۶۲ میلی‌گرم (۱۶٪)
آهن ۲٫۰۳ میلی‌گرم (۱۶٪)
منیزیم ۶۸ میلی‌گرم (۱۸٪)
منگنز ۰٫۵۱ میلی‌گرم (۲۶٪)
فسفر ۶۷ میلی‌گرم (۱۰٪)
پتاسیم ۶۸۰ میلی‌گرم (۱۴٪)
سدیم ۱۰ میلی‌گرم (۰٪)
روی ۰٫۵۵ میلی‌گرم (۶٪)