نام علمی : Amygdolus
بطور کلی دو نوع بادام وجود دارد:
- بادام شیرین Sweet Almond
- بادام تلخ Bitter Almond
میوه درخت بادام به صورت شفت می باشد که قشر خارجی آن سبز رنگ و پوشیده از کرک است که در داخل آن بادام با پوست سخت وجود دارد. در ابتدای تشکیل میوه پوشش خارچی سبز رنگ و گوشتدار است که پوشیده از کرک است و هنوز بدرستی رشد نکرده که آن را چغاله بادام می نامند که دارای خواص مخصوص می باشد. پس از رسیدن بادام به تدریج پوشش خارجی سبز رنگ خشک شده و پوست آن نیز سفت و سخت می شود و مغز بادام در داخل آن رشد کرده و آماده استفاده می شود.
از کلیه قسمت های درخت بادام شیرین مانند شکوفه، برگ، و میوه آن استفاده طبی می شود. بادام شیرین از نظر طب قدیم ایران کمی گرم و تر است.
- بادام ملین بوده و روغن بادام ضد یبوست است.
- بادام سینه را نرم می کند.
- شیر بادام برای رفع سرفه، ناراحتی حنجره، تنگی نفس مفید بوده و خلط آور است.
- بادام برای درمان زخم رودهها و مثانه و اسهال مفید است.
- بادام بو داده مقوی معده بوده و قابض است.
- بادام تقویت کننده نیروی جنسی است و تولید اسپرم را زیاد می می کند.
- چغاله بادام لثه و ریشه دندان را تقویت می کند.
- چغاله بادام برای خشکی دهان مفید است.
- برای درمان نقرس و خمیدگی پیران مفید است.
- برگ تازه درخت بادام مسهل و ضد کرم است.
خواص دارویی بادام تلخ :
چون بادام تلخ دارای اسید سیانیدریک است در مصرف آن باید نهایت دقت را به عمل آورد. مغز بادام تلخ از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
- خوردن بادام تلخ برای تنگی نفس، سرفه و ورم ریه مفید است.
- مصرف بادام تلخ باعث تمیز شدن کبد و طحال می شود.
- بادام تلخ برای رفع قولنج مفید است.
- بادام تلخ برای رفع درد کلیه مفید است.