نام علمی : Vitis vinifera
کلیه قسمت های درخت انگور قابل استفاده دارویی است .
- برگ مو : دارای ساکارز، لوولز، اینوزیست، مواد نشاسته ای و تعدادی اسیدهای آلی است.
- دم خوشه انگور : دارای تانن، مواد رزینی، تا تارات پتاسیم و اسیدهای آلی است.
- غوره : میوه سبز رنگ و نارس انگور است که دارای طعم ترش می باشد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک ، اسید اگزالیک، وقند می باشد.
- پوست انگور دارای تانن، تار تارات پتاسیم، اسیدهای آزاد، و مواد معدنی می باشد.
- هسته انگور : در هسته انگور مقداری روغن و تانن موجود است . روغن هسته انگور به رنگ زرد مایل به سبز است . این روغن فاقد بو و دارای طعمی مطبوع می باشد. روغن هسته دارای تریگلیسیرید، اسید اولئیک، اسید پالمتیک، اسید لینولئیک، اسید آراشیک می باشد .
خواص درمانی میوه انگور : انگور بر طبق طب قدیم ایران گرم و تر است.
- اخلاط بدن را متعادل می کند.
- بسیار مقوی و مغذی است.
- خون را تصفیه می کند.
- سینه و ریه را صاف و تمیز می کند.
- برطرف کننده یبوست است.
- انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است.
- در درمان سل ریوی و سیاه سرفه موثر است.
- برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده می شود.
- برای درمان نقرس بسیار مفید است.